
סניף באר שבע
שומרון 62, מ. מסחרי, נאות-לון
טלפון: 6417025 - 08
נייד: 7545907 - 050

סניף להבים:
שד' רימון 1 מרכז מסחרי להבים
טלפון: 8682728 - 08

טלפון למקרי חרום בלבד!
050-7545907
שומרון 62, מ. מסחרי, נאות-לון
טלפון: 6417025 - 08
נייד: 7545907 - 050
שד' רימון 1 מרכז מסחרי להבים
טלפון: 8682728 - 08
050-7545907
050-7545907
שומרון 62, מ. מסחרי, נאות-לון
טלפון: 6417025 - 08
נייד: 7545907 - 050
שד' רימון 1 מרכז מסחרי להבים
טלפון: 8682728 - 08
החלטתם להביא הביתה גור חדש? מזל טוב, תתחדשו ובשעה טובה!
לא משנה אם רכשתם את הגור החדש שלכם מבית גידול ,קיבלתם אותו ממשפחה או מצאתם אותו ברחוב –תמיד מומלץ להביאו לבדיקה רפואית אצלנו במרכז הווטרינרי בנגב וכמה שיותר מהר.
כאשר תגיעו אלינו לביקור ראשון , הגור ייבדק על-ידי אחד הווטרינרים שלנו, תקבלו הסבר על הגזע, כיצד יש לטפל בו ולהאכילו וחשוב מכל – הגור ייבדק ביסודיות לוודא שאינו סובל מבעיות מולדות (כגון חיך שסוע, בקע טבורי, בעיות לב מולדות וכו').
בנוסף תוכלו לקבל מענה על שאלות ספציפיות בקשר לגידולו. (מומלץ להכין דף שאלות מראש).
חשוב מאד לזכור שאין להוציא את הגור מהבית (או להוציאו כמה שפחות) עד שיסיים את סדרת החיסונים. גם כשאתם מגיעים למרפאה – הקפידו להביא אותו על הידיים ולא לתת לו להסתובב על הריצפה או ללכת ברגל בדרך.
הנה כמה עצות מועילות ומידע שימושי שיעזור לכם בתקופה הראשונית עם חבר המשפחה החדש:
1) זמן האימוץ – לא כדאי להפריד גור מאימו לפני גיל 6 שבועות. אם הגור שלכם נמצא עם אימו – קחו אותו אליכם רק לאחר גיל 6 שבועות לפחות.
2) אוכל – רצוי מאוד לתת לגור הכלבים שלכם מזון איכותי לגורי כלבים. אפשר לשלב מעט שימורים, או להרטיב את המזון אם קשה לו בהתחלה לאכול את מזון הגורים היבש. לא כדאי לתת מזון של בני אדם.
יש במיוחד להיזהר ממתן עצמות או מזון לא מתאים שעלול לסכן את הגור.
3) תילוע – גורי כלבים נדבקים מיד לאחר ההמלטה בתולעים. לכן כדאי לתת תילוע יחד עם החיסון הראשון (או אפילו לפני במקרים מסוימים בהם ההדבקה קשה במיוחד).
4) צרכים – יש כלל אצבע שאומר שמשך הזמן שאפשר לצפות מגור להתאפק שווה בערך לגילו בחודשים. כלומר – גור בן חודשיים – יכול להתאפק רק שעתיים… או במילים אחרות – הכינו את עצמכם לצרכים בבית במהלך התקופה הראשונית. אפשר ללמד את הגור לעשות רק במקום המיועד לכך, כדי להקטין את הלכלוך בבית, אבל התחשבו בגילו של הגור והבינו שיתכנו פספוסים. אם תפסתם את הגור שלכם "על חם" באמצע עשיית צרכים במקום אסור – גערו בו, והעבירו אותו למקום המותר. שם, אם יעשה – שבחו אותו במילים, ליטופים וחטיפים. אך אם מצאתם שלולית, ולא תפסתם את הגור על חם – אין טעם לגעור בו. הוא לא יבין, וזה רק ירחיק אתכם מללמד אותו עשיית צרכים נכונה.
5) הדברה נגד פרעושים וקרציות – עד גיל חודשיים מותר לרסס על הגור שלכם רק בפרונטליין- תרסיס נגד פרעושים וקרציות. לכשיגדל, נמליץ לכם על קולרים ,כדורים או אמפולות בהתאם לגזע ,גילו ומשקלו.
6) שמירה מפני מחלות – עד שהגור לא יסיים לקבל את כל שלושת חיסוני המשושה – הוא נחשב לפגיע ועלול להידבק במחלות גורים. לכן, אין לאפשר לגור שלכם לבוא במגע עם כלבים לא מוכרים, ואין לאפשר לו לדרוך על הקרקע בחוץ.
7) חשיפה לסביבה – יחד עם זאת, כן חשוב להראות לגור שלכם את העולם שיש בחוץ. אם גודלו מאפשר – קחו אותו על הידיים פעם ביום או פעם בכמה ימים והראו לו את העולם בחוץ. אם יש לכם חברים/משפחה שיש להם כלבים בריאים, בוגרים ומחוסנים – אפשר לארגן זמן משחק משותף בבית שלכם או שלהם.
8) סימני מחלה מסוכנים – חשוב לדעת שבגורים – לא לוקחים צ'אנסים. לצערנו מחלות הגורים הן נפוצות וקשות, וידוע כי גורים יכולים להתדרדר מאוד מהר. אם אתם רואים סימנים כמו: הקאות, שלשולים, דכאון וחוסר תאבון – צרו איתנו קשר בהקדם, שכן סימנים אלו בגורים יכולים להצביע על מצב חמור ביותר.
9) מיגון הבית – גורים אוהבים ללעוס חפצים. כדאי לוודא שאין לגור שלכם בהישג יד חפצים שעלולים לפגוע בו אם יבלע אותם, כמו בטריות, פקקים, גרביים, סיכות וכדומה.
10) משחק – גורי כלבים אוהבים לשחק עם אצבעות ידיים של אנשים. זה מאוד חמוד כשהם ממש קטנים, אבל כשהם יגדלו – זה יכאב… לכן כדאי להרגיל אותם לצעצועים שלהם, וכשהם מנסים ללעוס את האצבעות שלנו – להחביא את האצבעות (למשל לשבת עליהן, או לשים את הידיים מאחורי הגב) – ולתת לכלב צעצוע בו מותר לו לשחק. כשהכלב משחק בצעצוע המותר – חשוב לשבח אותו, כדי שימשיך לעשות כך!